GRANTEX súčasťou C-STS 2023

Aká bola česko-slovenská konferencia začiatkom júna? Boli sme jej súčasťou a v tomto článku sa dozviete, čo bolo jej hlavnou témou.

Martin Kindl

12. 6. 2023
umela-inteligence-6

7. a 8. júna sa v malebnom mestečku Mikulov na Morave uskutočnil druhý ročník konferencie Czech-Slovak Technology Summit ako najväčšieho česko-slovenského networkingu v progresívnych odboroch kyberbezpečnosti a umelej inteligencie. Neoddeliteľnou súčasťou tohto podujatia je aj prezentácia európskych digitálnych a inovačných hubov (EDIH) z Česka a Slovenska, ako aj prezentácia technologických firiem zameraných na inovácie. GRANTEX samozrejme nemohol chýbať.

 

Úvod bol v znamení vystúpení a následnej panelovej diskusie politickej reprezentácie a ministerstiev, bankového sektora a vedeckej obce s väzbov na digitalizáciu. Priniesli zaujímavé praktické a technologické informácie zo sveta digitálnej transformácie a rozoberali aktuálne pokroky a najpálčivejšie problémy v tejto oblasti.

V ďalšej časti zameranej na cybersecurity zástupcovia českých a slovenských IT firiem prezentovali najnovšie poznatky a riešenia pre firmy a organizácie, ktoré im pomáhajú adaptovať sa na modernú dobu a čeliť najnovším hrozbám v kyberpriestore.

 

Paralelne s týmto programom vo vedľajšej sále prebiehali prezentácie a workshop na využitie umelej inteligencie vo firmách a verejnej správe, ako aj príklady dobrej praxe využitia aplikácii AI v organizáciách. Záver programu prvého dňa patril predstaveniu projektov a poskytovaných služieb jednotlivých EDIH-ov, ktoré pomáhajú hlavne malým a stredným podnikom so zavádzaním progresívnych postupov a technológii do ich procesov.

 

Druhý deň podujatia sa venoval aktualizácii európskej smernice NIS2 a s ňou spojenými novými zákonmi o kybernetickej bezpečnosti na oboch stranách rieky Morava.

Opäť sme si z tejto výbornej akcie odniesli veľa nových poznatkov a informácií, ktoré budeme pretavovať do vyššej kvality nami poskytovaných služieb pri riešení projektov z rôznych oblastí.

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Martin Kindl

Martin sa venuje grantom už od čias vysokoškolských štúdií, kde bola ich analýza a využitie témou jeho diplomovej práce. Od tej doby prešiel viacerými pozíciami venujúcimi sa téme európskych dotácií, od kontroly žiadostí pri implementácií projektov, cez ich prípravu, manažment veľkých projektov, až po riadenie medzinárodných inovačných projektových žiadostí. Svoje skúseností získaval v štátnej správe, v súkromnom sektore, ale aj na univerzitnej pôde, kde bol zodpovedný okrem iného aj za chod EIT Manufacturing HUB-u, kde bolo jeho úlohou podporovať lokálnych inovátorov z podnikateľskej, priemyselnej a akademickej sféry pri zapájaní sa do kolaboračných medzinárodných inovačných projektov v rámci celej EÚ.

Súvisiace články

Investičná výzva cielená na poľnohospodárske podniky – fotovoltika a tepelné čerpadlá

Po mnohých investičných výzvach, ktoré boli počas uplynulých rokov poskytnuté poľnohospodárom a potravinárom, sa teraz...

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top