Po roku opäť na Slovakia Tech Forum – Expo

Piaty ročník medzinárodnej odbornej konferencie a inovačno-technologický veľtrh firiem v Košiciach.

Monika Košická

22. 9. 2023

Pod heslom „AI Revolution is here“ a s novým silným partnerom Volvo sa 19. a 20. septembra 2023 v Košiciach konal už piaty ročník medzinárodnej odbornej konferencie a inovačno-technologický veľtrh firiem, ktorého cieľom je stretnutie slovenských a zahraničných odborníkov v oblasti umelej inteligencie, inovácií, priemyslu a priemyselných technológií, energetiky, dopravy a logistiky, v oblasti životného prostredia a vzdelávania, ako aj prezentácie vedeckého a inovačného potenciálu slovenských technologických firiem. 2 dni, tri hlavné pódiá, vyše 100 spíkrov z rôznych kútov sveta, sprievodný networking, expo zóna ale aj mini filmový festival, to všetko prinieslo Slovakia Tech 2023. GRANTEX bol opäť súčasťou.

Úvodné slovo si efektne zobral hologram umelej inteligencie a následne už začal bohatý program. Nový hlavný partner si prvý deň podmanil Volvo Cars Stage, kde sa prezentovali budúcnosť elektromobility, regionálny rozvoj, veda, výskum a inovačné nástroje na podporu startupov a inovačného ekosystému celkovo. Druhý hlavný stage pod heslom AI everywhere zas preberal tému nastupujúcej umelej inteligencie, príležitosti a hrozby s ňou spojené, pohľad do jej budúcnosti a jej využitie v zdravotníctve. Tretie pódium bolo zamerané na startupovú komunitu a jej podpora financovania či obstaranie inovácií.

 

Druhý deň bola téma Volvo pódia green tech, čiže zelené technológie, energetika a environmentálne výzvy. Trust tech stage sa venoval kybernetickej bezpečnosti, boju proti počítačovej kriminalite, ale aj dronom ako obranným technológiám. Tretie pódium bolo venované ženám v technologickom sektore a biznise, ich úspešným príbehom, ale aj poučeniam z chýb či skúmaním príležitostí v digitálnom svete.

Opäť sa budeme snažiť tieto inšpiratívne dni pretaviť do zvyšovania kvality nami poskytovaných služieb a byť nielen spoľahlivým partnerom, ale aj partnerom, ktorý prispieva k riešeniu výziev a problémov pomocou poznatkov o najnovších technológiách nielen na Slovensku, ale aj na celom svete.

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Monika Košická

Monika pôsobí od roku 2020 v skupine GRANTEX ADVISORY GROUP na pozícii manažéra, ktorý zodpovedá za služby dotačného poradenstva na Slovensku. Svoje skúsenosti v oblasti grantovej problematiky a verejnej podpory zbiera už od roku 2015, kedy sa postupne zoznámila s procesom čerpania nevratného finančného príspevku nielen zo strany poskytovateľa dotácie, ale aj zo strany žiadateľa.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Umelá inteligencia a slovenské podniky

Ako nasadiť umelú inteligenciu aj vo vašej firme? Prečítajte si tipy v dnešnom článku....

MÁM ZÁUJEM O DOTÁCIE

Vyplňte formulár a my sa vám čo najskôr ozveme späť.

    *povinné pole




    Scroll to Top