Nová výzva pre bioplynové stanice

Augustová výzva z rezortu hospodárstva zameraná na bioplynové stanice.

Markéta Mackuľaková

21. 8. 2023
biogas-2919235-1920

Ministerstvo hospodárstva SR (MH SR) zverejnilo výzvu dňa 17. augusta 2023 na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok z Plánu obnovy a odolnosti SR. Prioritou tejto výzvy je modernizácia existujúcich bioplynových staníc vyrábajúcich elektrinu z bioplynu a transformácia existujúcich bioplynových staníc vyrábajúcich elektrinu z bioplynu na zariadenia vyrábajúce biometán (biometánové stanice). 

Základné informácie o výzve

  • Alokácia výzvy je 26 331 000 EUR, z toho 9 331 000 EUR je určených na modernizáciu existujúcich bioplynových staníc vyrábajúcich elektrinu a 17 000 000 EUR je určených na transformáciu bioplynových staníc na zariadenia vyrábajúce biometán.
  • Podporené budú tie bioplynové stanice, ktoré dosiahli vo výrobe elektriny koeficient využitia na úrovni minimálne 20 % za kalendárny rok 2022 alebo za obdobie od 1. januára 2023 do 30. júna 2023. 
  • Ako uvádza MH SR maximálna výška podpory na jeden projekt modernizácie existujúcej bioplynovej stanice je 1 milión eur. Pri transformácii existujúcej bioplynovej stanice je vyčlenených maximálne 1,5 milióna eur na jeden projekt.
  • Projekty môžu byť realizované na celom území SR. 

Podávanie žiadostí v rámci tejto výzvy je možné do 31. októbra 2023. 

Na webstránke MH SR sú uvedené kompletné informácie o výzve a o tom ako sa do výzvy zapojiť. Ak potrebujete pomoc s prípravou žiadosti, neváhajte nás kontaktovať.

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Markéta Mackuľaková

V spoločnosti GRANTEX pôsobím na pozícii projektového manažéra so zámerom na prípravu dotačných žiadostí pre klientov so súkromného, tak aj verejného sektora. Svojich klientov následne sprevádzam realizáciou projektov, t. j. zaisťujem všetku administratívu spojenú s dotáciami a predovšetkým kladiem dôraz na to, aby projekt bol realizovaný v súlade s podmienkami čerpania finančnej podpory.

SÚVISIACE ČLÁNKY

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top